Латвийски спасители са намерили общо 11 фрагмента от малкия самолет, който

...
Латвийски спасители са намерили общо 11 фрагмента от малкия самолет, който
Коментари Харесай

Намериха 11 фрагмента от малкия самолет, заради който 4 държави вдигнаха изтребители

Латвийски спасители са намерили общо 11 фрагмента от малкия самолет, който мистериозно катастрофира в Балтийско море, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

 Четири страни подвигнаха изтребители поради частен аероплан с празна пилотска кабина Виж още

Според говорителката на латвийския флот Лива Вейта, 10 обособени части от остатъци са открити през вчерашния ден в морето. Друга част от самолета беше открита още в неделя, сподели говорителката за латвийската осведомителна организация Лета. Засега няма никакви следи от хората, които са били на борда на машината.

Частният аероплан е пътувал в неделя от Испания за немския град Кьолн, само че вечерта трансформирал маршрута си и паднал в Балтийско море край крайбрежията на Латвия.

Според управляващите, на борда на " Чесна 551 " е имало четирима души. Медии оповестиха, че може би в самолета е пътувало семейство от немската провинция Северен Рейн Вестфалия.

Германското външно министерство през вчерашния ден разгласи, че посолството на страната в Рига е в тясна връзка с латвийските управляващи и се пробва да обясни обстоятелствата.

Айвис Винсевс от латвийската работа за гражданска авиация сподели по латвийското радио, че се организират дейни търсения за разкриване на останките на машината и най-вероятно на умрелите хора. След като това търсене завърши ще стартира интензивно следствие на въздушния случай. Засега не е ясно коя страна ще организира следствието, той като самолетът е паднал в морето в неутрални води.

Кораби на латвийския флот и на граничната защита са изпратени на място за претършуване. В издирването взе участие и дрон от Европейската организация по морска сигурност, заяви говорителката на латвийския флот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР